Bestuur
Vacatures
Lidmaatschap
Sporthallen
Historie
Organogram
Vrijwilligers
Privacy Policy
Statuten
Historie


Op 7 november 1957 wordt de afdeling Volleybal van A.S.W.H. opgericht.

De eerste training is op 14 maart 1958 en in het seizoen 1958/59 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie, met 2 heren- en 1 damesteam. Om bij de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) aan te kunnen sluiten werd er fl.3,25 per persoon betaald. Alle trainingen en wedstrijden worden gehouden in de sportzaal van het dorpshuis aan de Willem de Zwijgersstraat. Langzaam breidt de vereniging zich uit naar ca. 70 leden in 1968, met een wachtlijst van 45 mensen.

In april 1970 krijgt het eerste team een nieuw tenue. Na zich jarenlang in het zwart/wit te hebben gekleed, wordt er nu gekozen voor een blauw shirt en een oranje broek.
In 1970 is er het eerste eigen clubhuis; in een gebouw aan de Emmasingel dat tot “de Kit” wordt omgedoopt wordt een eigen honk gemaakt. In de Kit worden regelmatig activiteiten gehouden, totdat het in 1973 wordt gesloopt door de gemeente.

De voorzitter beschrijft in april 1971 dat er een bijzondere algemene ledenvergadering zal worden gehouden om te spreken over de verzelfstandiging van de volleybalafdeling van ASWH en met name over de naam die de volleybalvereniging dan moet dragen. Leden worden opgeroepen om creatieve ideeën in te dienen. Tijdens de ledenvergadering wordt de naam Vollido aangenomen. Vanaf het seizoen erna wordt de Ridderhal in gebruik genomen voor de wedstrijden van Vollido.

In september 1980 wordt een sponsorcontract gesloten met droogijsleverancier Bohm&Gottschalk en wordt de naam van Vollido gewijzigd in Bohm&Gottschalk/Vollido. Het tenue wordt groen/wit. Deze sponsoring zou tot in 1984 doorlopen, waarna de clubnaam weer terugverandert naar v.v.Vollido.

In 1983 kan Vollido een clubgebouw aanschaffen voor een totaal bedrag van fl. 2212,50. Dit wordt door de leden akkoord bevonden en een harde kern werpt zich op om het gebouw zelf af te breken en vanaf de grond op te bouwen aan de Reeweg. Dit vormt de basis voor het huidige clubhuis dat na 1998 wordt bijgebouwd. In 2002 vindt hiervoor de “heropening” plaats.

In 2008 viert de vereniging op grootse wijze het 50-jarig bestaan van de vereniging. Oud-leden, huidige leden en sponsoren ontmoeten elkaar op een groot feest op het beachveld.

Schrijf je in voor de Volleybel
 
Aanmelden ยป